Zkušenosti se společností Bemoss

Pro zútulnění interiéru Selfiehome jsme si pořídili první dekoraci – mechové obrazy. Po krátkém hledání na internetu jsme si našli firmu Bemoss.

První kontakt

Byť jsme první e-mail poslali 1. listopadu 2020 o nedělním poledni, do hodiny jsme měli odpověď. Komunikace probíhala velice rychle a v příjemném duchu.

Objednávka

Bez otálení jsme zaměřili prostory, vybrali mechy a 2. listopadu 2020 e-mailem poslali objednávku na mechové obrazy na míru, neboť rozměry nabízené na e-shopu nám nevyhovovaly.

V objednávce je nutné specifikovat, jaký rozměr je šířka a výška kvůli uchycení.

My jsme si objednali podsvícený kruhový mechový obraz o průměru 1,5 metru v dubovém rámu s mechem Siberian Moss a obdélník 74 cm (šířka) x 183 cm (výška) v hliníkovém rámu s mechem Flatmoss & Bolmoss.

Platba společnosti Bemoss

Byť mají na webových stránkách uvedeno, že disponují showroomem v Praze, faktura byla vystavena na slovenskou firmu v eurech a nešlo to jinak. Fakturu bylo nutné v plné výši zaplatit ihned po objednání. Nicméně oproti původní nabídce jsme dostali slevu na dopravu, která původně stála 140 eur bez DPH, zatímco ve výsledku jsme platili 84 eur.

Průběžné informace od Bemoss

V průběhu výroby nás telefonicky kontaktovali, kde chceme umístit senzor pro rozsvěcování LED pásku. Pomocí aplikace WhatsApp jsme poslali svůj požadavek.

Dodání mechových obrazů

30. listopadu 2020 nám mechy dovezli, tj. 28 dní od objednání. Termín, který avizovali, splnili.

Montáž mechových obrazů

Montáž mechových obrazů jsme si prováděli sami. Potřebovali jsme k tomu:

  • Hmoždinky
  • Vruty
  • Vrtačku
  • Metr
  • Vodováhu

Obdélníkový mechový obraz

Obdélníkový obraz jsme si objednali do kuchyně. Měl zaplnit prostor od linky až po strop. Kvůli případným nerovnostem či montážním problémům jsme obraz objednali o 1 cm nižší, než byl uvedený prostor.

Po rozbalení obrazu jsme zjistili, že uchycení bylo namontováno naopak – pro obraz uchycený na šířku, i když jsme specifikovali, že obraz bude uchycený na výšku. Nicméně se nejednalo o neřešitelný problém, neboť stačilo úchyty odšroubovat a přišroubovat je správně.

Avšak tím jsme se ani nezabývali, jelikož jsme zjistili, že onen systém není možné použít pro uchycení obrazu, který vyplňuje celý prostor odspodu až nahoru. Aby šel obraz nasadit na úchyt, bylo nutné jej zvednout výš než měl viset. V našem případě tedy imaginárně do skladby stropu, což nebylo reálné.

Proto jsme přistoupili k nejjednodušší metodě a tou bylo prošroubování obrazu skrz. Obraz jsme tedy přiložili ke zdi, provrtali jsme OSB desku, na které je mech připevněn, a označili si tím místo pro umístění hmoždinky do zdi. Vyvrtali jsme díru, natloukli hmoždinku a opět přiložili obraz ke zdi a skrz OSB desku jej na 1 vrut přišroubovali. Drží perfektně a vrut není nikde vidět.

Kruhový mechový obraz

S kruhovým obrazem jsme se nadřeli výrazně víc. Tím, že je podsvícený, museli jsme pro něj nejdřív najít elektřinu, kterou jsme měli schovanou pod omítkou.

Kabely u obrazu byly nachystané k nacvaknutí do WAGO svorky, takže připojení napájení bylo velmi dobře připravené.

Z obrazu jsme si změřili rozteč mezi úchyty. Udělali si značku na zdi a pomocí vodováhy přenesli druhou značku. Vyvrtali jsme díry, umístili hmoždinky, našroubovali vruty a nachystali jsme kabely.

Dále jsme ke zdi přisunuli židli, na kterou jsme obraz postavili, neboť nebylo reálné, abych ho sama udržela, zatímco ho přítel připojí na elektřinu. Po zapojení kabelů jsme nějakou dobu balancovali, abychom se trefili na vruty. Obraz byl opravdu těžký, takže každá vteřina při věšení byla poznat. Nakonec to netrvalo tak dlouho a obraz se nám podařilo konečně pověsit.

Zhodnocení společnosti Bemoss a mechových obrazů

Celý nákupní proces proběhl velice hladce a v příjemné atmosféře. Na všechny naše dotazy, připomínky bylo reagováno okamžitě.

Jedinou kaňkou, ale zato naprosto obrovskou, je samotný mech Flatmoss v obdélníkovém rámu. Vůbec nejsme spokojeni s jeho vzhledem, neboť je převážně hnědý a má suché výhonky. Takže mechový obraz v kuchyni je pro nás velkým zklamáním. Zároveň z něj neustále padají kousku mechu.

Z obrazu neustále padají kousky mechu.

Když jsem se se svou nespokojeností obrátila na společnost Bemoss, bylo mi řečeno, že mech je v pořádku, že ho před expedicí kontrolovali. Tím debata skončila.

Naproti tomu podsvícený kruhový obraz v ložnici je naprosto famózní. Podsvícení mu navíc dodalo neskutečnou atmosféru. Jen při rozsvěcování světelná technologie vydá zvuk. Rozsvícení tedy není zcela tiché. Zároveň musím podotknout, že tento mech zapáchá. Mysleli jsme si, že to po čase přejde, ale ani po 4 měsících to neustoupilo. Není to tak, že by to bylo cítit po celém pokoji, ale když se kolem něj prochází, zápachu neuniknete.

Mechový obraz mírně zapáchá.

Společnost Bemoss mohu vřele doporučit, ale za nás nedoporučuji mech Flatmoss.