Jak se dostat na pražské veletrhy levněji či úplně zadarmo

Již několik let jezdíme na pražské veletrhy For Arch a For Interior v Letňanech. Vždy se ale podivujeme nad frontami u pokladen, neboť existuje hned několik způsobů, jak na vstupném ušetřit a ještě se vyhnout tomuto nechtěnému zdržení. Výstaviště svoje brány sice již uzavřelo, ale tyto tipy budou platit i pro následující akce.

Parkování na veletrhu

Pokud na veletrh vyrazíte autem, nikdy nevjíždějte na parkoviště veletržního areálu, jelikož zde zaplatíte nejméně 150 Kč. Své vozidlo odstavte na P+R parkovišti v těsné blízkosti výstaviště, kde z kapsy vytáhnete pouze 20 Kč za celodenní stání. Ale samozřejmě bude nejlepší, když využijete městskou hromadnou dopravu.

Možnosti vstupného

I když to zní podivně, na veletrhy, kde vstupné stojí nejméně 150 Kč, se můžete dostat se slevou i zcela zdarma. Jak tedy na to?

Vstupenky se slevou

Vstupenky se slevou zhruba 50 Kč získáte registrací na webu daného veletrhu. Pokud se něco nezmění, formulář naleznete na webové adrese veletrhu s doplněním /sleva, např. forarch.cz/sleva.

Vstupenky zadarmo s nutností koupě

Další možností je těsně před veletrhem navštívit prodejnu s časopisy. Nejlépe takovou, kde si jednotlivé tiskoviny můžete prolistovat. Důvod je prostý. Mnoho vydavatelů s tématem bydlení je partnerem veletrhů, takže v časopisech naleznete čestné vstupenky. Časopis si za cenu cca 50 Kč koupíte a můžete vyrazit se kochat za výrazně nižší cenu.

Vstupenky zcela zdarma

Nejvýhodnější variantou je včasná registrace u některého z vystavovatelů. Vystavovatelé mají k dispozici určitý počet čestných vstupenek, které lidem rozdají zadarmo za registraci na webu.

Případně pokud jste již dříve přišli do styku s některou firmou, která bude na veletrhu přítomna, zašle vám vstupenky sama od sebe. Nám vstupenky pravidelně zasílá například společnost Haidy. Ale měli jsme vstupenky i od společnosti JAP, TV Bydlení apod. Stačí si tedy najít vystavovatele a prostudovat jeho webové stránky nebo sociální sítě, kde zajisté naleznete registrační formulář, na základě něhož získáte vstupenky zcela zdarma.

Při návštěvě veletrhu je dobré navštívit kiosky s letáčky v hlavní budově, jelikož už jsem tam narazila na čestné vstupenky na další veletrh.